Влъчков с победа на Писта Дамасцена и 7-ма титла

Влъчков с победа на Писта Дамасцена и 7-ма титла

Иван Влъчков с Хонда Сивик стана първи в своя клас Туринг на Писта Дамасцена. Състезанието се проведе на Серес в Гърция и бе трети последен кръг от шампионата на БФАС на Затворен маршрут.

Пилотът на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък спечели първите два кръга от сезона в София и Бургас, и с успеха днес стана шампион в класа за седма поредна година.

Влъчков стартира от полпозишън, но се забави на старта и изостана до 3-а позиция в първия завой. Още в края на първата обиколка обаче той бе 2-и, а в края на втората вече беше лидер, пред Стоил Неков (Хонда Сивик), също от екипа на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък.

В следващите турове Влъчков бързо се откъсна напред, като записа нов личен рекорд на това трасе от 1:25.407 мин. В края той намали темпото, а Неков завърши 2-и, следван от Борислав Петров с Фолксваген Голф.

В интересна битка за 4-ото място Хрисим  Христов с БМВ 320 изпревари Динко Монев с Хонда Сивик. Заради проблем с двигателя не стартира Симеон Донов, който вчера караше резервната кола на Влъчков.

„За разлика от вчера, метеорологичните условия на пистата днес бяха отлични, каза Влъчков. – Това ми помогна да постигна рекорда. Надпреварата преминаха при отлична организация. Благодаря на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България и на семейството ми. Без тях нямаше да се справя.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares