Иван Влъчков спечели Писта Бургас в своя клас

Иван Влъчков спечели Писта Бургас в своя клас

Иван Влъчков с Хонда Сивик стана първи в състезанието за Писта Бургас в своя клас Туринг. Надпреварата беше втори кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Пилотът на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък спечели в откриващия старт за сезона в София и сега записа нов успех, който го затвърди на върха в шампионата преди последния кръг на Серес следващия месец.

Влъчков беше най-бърз в квалификацията и потегли от полпозишън. Вторият до него Димитър Кондев с Хонда Сивик получи повреда още на старта и отпадна. Така Иван поведе пред Кристиян Христов (Хонда Сивик) също от ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък.

В хода на надпреварата Влъчков се откъсна напред пред Христов, а на 3-а позиция излезе Стоил Неков (Хонда Сивик), който навакса от по-задна позиция. Технически проблем в 14-ата обиколка обаче наложи Неков да спре.

До финала Влъчков спечели необезпокояван, а в края Христо бе изпреварен от Станислав Владимиров с Опел Астра, тъй като имаше проблеми с двигателя, който вървеше на по-малко цилиндри.

„Стана чудесно състезание с великолепна организация и със силна конкуренция. Трасето бе технично и не прощаваше грешки, каза Влъчков. – Благодаря на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България и на семейството ми. Без тях нямаше да се справя.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares