Иван Влъчков с убедителна победа на Писта София

Иван Влъчков с убедителна победа на Писта София

Иван Влъчков записа убедителна победа в своя клас Туринг на Писта София. Състезанието бе първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. То се проведе на пътния възел край Бояна, което се случи за първи път от 2009 г. насам.

Тренировките и състезанията бяха в един ден, като пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък беше най-бърз и в двете квалификации. В първата той постигна 1:21.287 мин, а във втората свали до 1:20.004 мин.

Така Влъчков, който се състезава с Хонда Сивик, потегли от полпозишън, следван от Стоил Неков също от ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък с Хонда Сивик и Иван Алексиев (Хонда Сивик).

На старта Иван поведе уверено, а Алексиев излезе на 2-а позиция пред Неков. Влъчков започна да върти страхотни обиколки, като подобри дори времето си от втората квалификация. След като натрупа голяма преднина той намали темпото.

Зад него Алексиев държеше 2-ата позиция до 9-ата обиколка, когато получи технически проблем и отпадна. Така Неков стана 2-и, на която позиция и завърши, следван от Деян Георгиев с Опен Астра.

„Получи се великолепно състезание с отлична организация и много публика, каза Влъчков. – В началото дадох цялата газ, за да натрупам преднина и след това контролирах темпото. Благодаря на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България и на семейството ми.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares