Иван Влъчков е шампион за шести път след победа на Писта Хасково

Иван Влъчков е шампион за шести път след победа на Писта Хасково

Иван Влъчков с Хонда Сивик стана шампион за 6-а поредна година в серия Туринг, след като спечели Писта Хасково. Надпреварата се проведе на трасето Дракон край Калояново и бе 5-и последен кръг от шампионата на Затворен маршрут.

Успехът на Влъчков обаче не дойде никак лесно. Пилотът на ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 потегли от полпозишън, но още в първата обиколка бе изпреварен от Димитър Кондев с Рено Клио. Двамата започнаха страхотна битка, като в следващите обиколки Иван успя да си върне лидерството.

Последва обаче нова атака на Кондев, който пак излезе начело. Зад тях трети бе Искрен Веселинов с Хонда Сивик, следван от лидера в шампионата преди този кръг Стоил Неков (Хонда Сивик). Последният обаче получи технически проблем и изостана много, а в предпоследната обиколка Кондев изпуши и се прибра в бокса с повреда.

Така Влъчков спечели с голям аванс пред Веселинов, което означаваше шеста поредна титла в класа. Неков, на който бе необходимо 2-о място, за да е първенец, завърши едва 8-и и остана втори в крайното класиране. Трети в състезанието стана Деян Георгиев

Най-доброто си каране и класиране за сезона направи Давид Будев с Рено Клио от АСК Стара Загора, който завърши 4-и и 3-и в HC3. Заради повреда не завърши Кольо Карастоянов също от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2, който в това състезание кара с тренировъчната кола на Влъчков.

„Получи се много оспорвана битка, заяви Влъчков. – Благодаря на семейството ми, на екипа ми за отлично подготвения автомобил и на великолепния двигател, който не ни предаде 3-а поредна година. Благодарим и на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България. Без тях нямаше да мога да участвам.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares