Влъчков първи в своя клас и втори в общото класиране на Писта Белград

Влъчков първи в своя клас и втори в общото класиране на Писта Белград

Иван Влъчков се представи отлично по време на състезанието Писта Белград в Сърбия, което бе кръг от местния шампионат и 10-и от този на Централнo-Eвропейска зона (CEZ). И в двете състезания пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък стана първи в своя клас 8 Е1 (автомоили с двигатели от 1601 до 2000 куб.см) и втори в общото класиране.

Студентът от София стартира в тази надпревара с добре познатата Хонда Сивик, за да добие допълнителен международен опит, да поддържа форма след отлагането на писта София, а също заради значителна регионална конкуренция от сръбски и македонски пилоти.

Това е първо международно състезание за Влъчков от 2018 г. Тогава той караше в сериите GT4 с автомобила Sin Car R1 за екипа на Sofia Car Motorsport на Росен Даскалов, като постигна много добри резултати.

Първото състезание беше вчера с дължина 22 обиколки, в което при падащия мрак Влъчков завърши втори в общото класиране, в което нямаше как да се бори с местния пилот Неманя Милованович с много по-бързия си автомобил от клас 10. Днес сценарият се повтори, като Иван подобри най-добрата си обиколка с 0.3 сек.

„Предизвикателно трасе с много високи скорости и силна конкуренция, каза Влъчков. – Имаше пасаж, в който с 200 вървиш срещу река Сава и правиш завой. Контролирах темпото в надпреварата. Смятам, че постигнахме онова, което си бяхме поставили като задачи.

Благодарим на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България. Без тях нямаше да мога да участвам. Благодаря на семейството ми, както и на механиците ми.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares