Иван Влъчков с първа победа за сезона

Иван Влъчков с първа победа за сезона

Иван Влъчков записа първата си победа за сезона в серия Туринг. Това се случи на Писта Русе, където се състоя 3-ият кръг от шампионата на Затворен маршрут.

В първите два старта пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 нямаше шанс и поради технически проблеми не завърши. Сега обаче Иван спечели убедително състезанието, в което води от старта до финала.

Влъчков успя да запази лидерството след старта, въпреки че вторият Димитър Кондев с Рено Клио потегли по-добре. Трети бе Стоил Неков с Хонда Сивик, следван от Илия Бояджиев с ВАЗ 2105, който изпревари Станислав Паришков (Опял Кадет).

В хода на надпреварата Влъчков се откъсна напред, а Паришков си върна 4-ото място след оспорвана битка с председателя на АСК Стара Загора. В последната обиколка Кондев изглежда получи технически проблем и бе изпреварен от Неков за 2-ото място. Още в първата обиколка отпадна Стоян Апостолов.

Така Влъчков записа първи успех за сезона, с който се върна в битката за титлата. Иван записа и нов рекорд на трасето в класа, като направи обиколка за 1:25.50 мин, която бе по-добра дори от вчерашната му квалификационна. Следващият кръг от шампионата ще е Писта София на 18-19 септември.

„Беше много важно да спечеля тук, след като не завърших в първите 2 кръга, заяви Влъчков. – В началото не бе лесно, защото Кондев стартира отлично и трябваше да се защитавам. Благодарим на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България. Благодаря и на механиците, които ми предоставиха отлично подготвен автомобил.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares