Иван Влъчков ще стартира първи на Писта Русе

Иван Влъчков ще стартира първи на Писта Русе

Иван Влъчков ще стартира от първа позиция в серия Туринг на Писта Русе, където този уикенд се провежда 3-ият кръг от шампионата на Затворен маршрут. В първите два старта пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 нямаше шанс и поради технически проблеми не завърши. Затова сега той е максимално амбициран да вземе първа победа за сезона.

Със своята ремонтирана и минала реглажи на преден и заден мост Хонда Сивик, 5-кратният шампион в дисциплината спечели и двете квалификации днес. В първата той единствен слезе под 1:30 мин за обиколка. Във втората Влъчков даде цялата газ и записа 1:26.213 мин., което другите не можаха да доближат.

Втори на грида ще бъде Димитър Кондев с Рено Клио, който изостана на 1.1 сек от Влъчков. Трети и 4-и на решетката ще са съотборниците в Елена Тим Стоил Неков и Стоян Апостолов, и двамата с Хонда Сивик. Топ 5 допълва председателят на АСК Стара Загора Илия Бояджиев с ВАЗ 2105.

„Целта ни е победата, след като не завърших в първите 2 кръга. Отстранихме проблемите, но конкуренция е все така силна, заяви Влъчков. – Благодарим на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България. Благодаря на всички останали, които ми помагат, както и на механиците за уникално подготвения автомобил.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares