Иван Влъчков не завърши Писта Бургас

Иван Влъчков не завърши Писта Бургас

Технически проблем попречи на Иван Влъчков да завърши успешно първия кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут – Писта Бургас. Петкраният шампион в клас Туринг отпадна след 4 обиколки от надпреварата заради повредена трегерна шайба.

Пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък поведе след старта и успя да отвори преднина. Точно тогава обаче се появи проблемът, който е първи такъв от Писта София през септември миналата година. Тогава повреда в скоростната кутия го забави много и той завърши извън топ 3.

В отсъствието на Иван, победата взе друг пилот на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък – Кольо Карастоянов с Хонда Сивик. Втори завърши ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, следван от съотборниците си в Елена Тийм Симеон Кандаров и Стоил Неков. За Карастоянов това е 2-а победа в класа след тази в София през 2020 г.

Състезанието не завършиха също пилотите на GREEN FOX MOTORSPORT Косю Йорданов с Рено Меган и Димитър Кондев с Рено Клио.

„Този път нямахме шанс. Технически проблем ме извади от състезанието, но това е част от спорта, заяви Влъчков. – Надявам се на повече късмет в следващия кръг. Благодарим на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата. Без тях нямаше да мога да участвам.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares