Иван Влъчков на полпозишън в Хасково

Иван Влъчков на полпозишън в Хасково

Иван Влъчков (АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък) с Хонда Сивик ще стартира от полпозишън в 4-ия кръг от шампионата на Затворен маршрут в серия Туринг – Писта Хасково. Надпреварата се провежда по улиците на града след 1 година прекъсване.

Влъчков постигна 1:47.232 мин в първата тренировка, като беше с над 3 секунди по-бърз от всички. Във втората той слезе до 1:45.360 мин. Така Иван изпревари съотборника си в екипа на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък Кольо Карастоянов също с Хонда Сивик, записал 1:46.606.

Карастоянов направи много силна квалификация, която бе и най-добрата му за годината досега. Трети резултат за деня постигна Стоил Неков (Хонда Сивик) от Елена Тим – 1:48.294 мин., следван от председателя на АСК Стара Загора Илия Бояджиев с Лада 2105.

В миналия кръг на Писта Стара Загора Влъчков спечели убедително, докато Карастоянов не стартира заради повреда в двигателя. Затова сега последният ще е амбициран да се качи отново на подиума.

„Конкуренцията в лицето на Кольо Карастоянов беше силна, заяви Влъчков. – Намерихме точните настройки и утре ще се борим за победата. Благодаря на екипа ми, на Стоян Стоянов и Николай Мончев за помощта, както и на фирма ИА ТРАНС ЕООД за логистичната подкрепа.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares