Иван Влъчков с убедителен полпозишън в Стара Загора

Иван Влъчков с убедителен полпозишън в Стара Загора

Иван Влъчков (АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък) с Хонда Сивик записа убедителен полпозишън в третия кръг от шампионата на Затворен маршрут в серия Туринг – Писта Стара Загора.

На добре познатото трасе Влъчков постигна 1:30.934 мин в първата тренировка, когато условията на пистата още не бяха идеални и на места беше мокро след падналия по обяд дъжд. Във втората обаче той даде цялата газ и слезе до 1:27.578 мин в 4-ата си обиколка.

Така Иван изпревари с 2.7 сек съотборника си в екипа на СК ДАМАСЦЕНА-Казанлък Кольо Карастоянов също с Хонда Сивик. Последният обаче получи повреда в двигателя и няма да участва утре в надпреварата. Трети резултат за деня записа Стоил Неков (Хонда Сивик) от Елена Тим – 1:31.491 мин.

В миналия кръг на Писта София Влъчков завърши едва 5-и след проблеми със скоростите. Сега той ще гони 4-а поредна победа на това трасе в класа. Състезанията в различните класове са утре (27 септември) от 11 часа.

„Справихме се отлично при сложни условия в първата сесия, заяви Влъчков. – Намерихме точните настройки и утре ще се борим за победата. Благодаря на екипа ми, че оправиха бързо колата след проблемите в София, както и на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares