Иван Влъчков спечели Писта Енеос в серия Туринг

Иван Влъчков спечели Писта Енеос в серия Туринг

Иван Влъчков с Хонда Сивик спечели победата в серия Туринг на Писта Енеос, първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварата се проведе на добре познатото трасе Дракон края Калояново.

Пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък загуби лидерството на старта, като колоната поведе вторият на грида Стоил Неков от Елена Тийм с Хонда Сивик. Неков обаче направи фалстарт, а още преди края на първата обиколка получи повреда и спря.

Така начело излезе Влъчков, а третият Александър Димитров с Фолксваген Голф допусна грешка и бе изпреварен от Стоян Апостолов с Хонда Сивик и Кольо Карастоянов също с Хонда Сивик от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък.

Кольо след това се справи с ветерана и излезе 3-и. Вторият Косьо Йорданов с Рено Меган от екипа на Green Fox Motorsport получи повреда в колата – счупи се картер. Той спря на пистата и отпадна.

Влъчков водеше уверено отпред, а зад него Апостолов отново излезе 2-и, пред Карастоянов. В последната обиколка обаче Кольо се върна на 2-ата позиция, изпреварвайки Апостолов на дългата обратна права.

„Благодаря на механиците за неуморния труд, на Стоян Стоянов и Николай Мончев, както и на семейството ми, заяви Влъчков. – Трудно състезание предвид всичко ново в колата. Имаме дребни неща за довършване и сме в очакваме на следващия старт.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares