Иван Влъчков завърши сезона с победа на Писта Бургас

Иван Влъчков завърши сезона с победа на Писта Бургас

Иван Влъчков с Хонда Сивик завърши сезона с победа на Писта Бургас в серия Туринг. Състезанието беше 5-и и последен кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут.

Пилотът на Дамасцена Алба си осигури титлата за 4-а поредна година още след предния кръг на писта Стара Загора, която спечели. А след него стана ясно, че няма да има 6-ия кръг от шампионата.

Днес Влъчков потегли от първа позиция и поведе. Зад него по-добре стартира 3-ият Стоил Неков с Хонда Сивик, който изпревари втория на грида Косьо Йорданов от Грийн Фокс с Рено Меган. Неков обаче рано получи повреда и отпадна.

Така втори излезе Йорданов и намали преднината на Влъчков, но не успя да го настигне. При излизането от обратния завой в ниската част на трасето от колата на Иван излизаше пушек по неизвестни засега причини. До финала обаче автомобилът издържа и Влъчков записа 4-ата си победа за сезона.

Трети остана ветеранът Стоян Апостолов от Елена Тийм също с Хонда Сивик, следван от председателя на АСК Стара Загора Илия Бояджиев с ВАЗ 2105. Кольо Карастоянов от екипа на Дамасцена Алба не успя да стартира заради скъсано каре. Друг пилот на Дамасцена Алба Давид Будев също имаше проблеми с колата и остана 9-и.

Добре се представиха състзеателите на Дамасцена Алба и в серия Спорт. Александър Димитров с Хонда Сивик завърши 3-и, Любен Емануилов с Пежо 106 9-и, а Александър Димитров-Пъчката с Хонда Сивик 11-и.

„Получи се оспорвано състезание, заяви Влъчков. – Конкуренцията беше силна. Много благодаря на всички, които са с мен. Най вече на уникалните механици на Дамасцена Алба, на майка ми и на баща ми, на Стоян Стоянов и Николай Мончев Без тях нямаше да се справя.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares