Иван Влъчков ще стартира от полпозишън на Писта Бургас

Иван Влъчков ще стартира от полпозишън на Писта Бургас

Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от полпозишън в серия Туринг на Писта Бургас. Състезанието е 5-и и последен кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут.

С отпадането на първоначално предвидения 6-и кръг на Серес или Дракон, пилотът на Дамасцена Алба си осигури титлата в класа за 4-а поредна година. Той е недостижим със 75 точки. В Бургас той отново кара с резервната кола, както бе и в Стара Загора.

Днес Влъчков трябваше да води здрава битка, за да си осигури първото място. Във втората сесия той постигна 1:17.981 мин в последната си обиколка и изпревари само с 0.1 сек Косьо Йорданов с Рено Меган. В първата Иван също бе най-бърз с 1:18.762 мин.

Трети в решетката се нареди Стоил Неков с Хонда Сивик, следван от съотборника си в Елена Тийм Стоян Апостолов също с Хонда Сивик. Кольо Карастоянов от екипа на Дамасцена Алба остана едва 6-и заради проблем с електрониката на неговия Сивик. Давид Будев с Рено Клио също от Дамасцена Алба е 11-и.

„Постепенно научаваме трасето с тази кола, заяви Влъчков. – Другите пилоти са добре подготвени и конкуренцията е силна. Ще се борим за първото място утре. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба и на Стоян Стоянов за добрата работа днес.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares