Иван Влъчков ще стартира от първа позиция на Писта Стара Загора

Иван Влъчков ще стартира от първа позиция на Писта Стара Загора

Иван Влъчков от екипа на Дамасцена Алба ще стартира от първа позиция в клас Туринг на Писта Стара Загора. Състезанието е 4-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. След 1 година прекъсване надпреварата отново се провежда по улиците на града на източния пътен възел.

Влъчков караше с резервния си автомобил Хонда Сивик, но въпреки това направи страхотна втора квалификация. В нея той записа 1:29.238 мин и подобри с над 1.5 сек най-доброто постижение на Димитър Кондев с Рено Клио от първата сесия.

Кондев ще стартира 2-и, следван от постоянно прогресиращия Кольо Карастоянов (Хонда Сивик) също от екипа на Дамасцена Алба. Четвърти ще е Стоил Неков, следван от Стоян Апостолов, и двамата с Хонда Сивик.

Давид Будев с Рено Клио от Дамасцена Алба, за който това е домашно състезание, постигна 7-о време, зад председателя на АСК Стара Загора Илия Бояджиев с ВАЗ 2105.

Силно присъствие на пилоти на Дамасцена Алба имаше и в серия Спорт. Там Александър Димитров с Хонда Сивик се класира 5-и, Динко Монев с Хонда Сивик 9-и, а Любен Емануилов (Пежо 106) 11-и.

„Очаквахме много силна конкуренция и тя бе такава, заяви Влъчков. – В първата квалификация ни изпревариха, но във втората свикнах със сравнително новата за мен кола и уточних спиранията. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба, че успяха да подготвят отлично резервния автомобил.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares