Влъчков най-бърз в своя клас в тренировките на Шипка Дамасцена

Влъчков най-бърз в своя клас в тренировките на Шипка Дамасцена

Иван Влъчков от екипа на Дамасцена Алба беше най-бърз в своята Категория 3 Група Е1 до 2000 куб.см. в тренировките на планинско изкачване Шипка Дамасцена.

Надпреварата се организира от Дамасцена Алба и по традиция се състои на дългото 5100 метра трасе към връх Шипка. Състезанието се провежда по повод 142-ата годишнина от Шипченската епопея и 85-та годишнина от откриването на Паметника на Свободата.

В първия тренировъчен манш Иван не участва заради проблеми с електрониката. Във втория обаче той беше най-бърз в класа си и 4-и в общото класиране. В третия той подобри времето си с 3 секунди и също бе №1 в своята категория и 4-и в генералното подреждане.

Заради техническите проблеми Влъчков не направи 4-о качване, като в екипа му започнаха да оправят колата, за да може тя да бъде напълно готова за състезателните качвания утре.

Влъчков завърши деня 5-и в общото класиране. Най-добре време днес постигна Стефан Стоев с Silver Car EF10, следван от Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево 8 (най-бърз в Категория 3 Група Е1 до 6500 куб.см.) от екипа на Дамасцена Алба.

3-и в Категория 3 Група Е1 до 2000 куб.см. и 12-и в общото подреждане е Кольо Карастоянов с Хонда Сивик от Дамасцена Алба. След него 13-и е Александър Димитров (Дамасцена Алба) със Ситроен Саксо, който е 3-и в Категория 3 Група Е1 до 1600 куб.см.)

„Имахме проблеми с колата и работим по нея, заяви Влъчков. – Трасето е супер. Ще се борим за победата в нашата категория утре.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares