Иван Влъчков спечели Писта София в серия Туринг

Иван Влъчков спечели Писта София в серия Туринг

Иван Влъчков с Хонда Сивик стана победител в серия Туринг на Писта София. Състезанието беше 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. То се провежда за първи път от 10 години, като този път беше на пътния възел около стадион Георги Аспарухов.

Влъчков, който се състезава за екипа на Дамасцена Алба, беше най-бърз в квалификациите. А днес в надпреварата поведе след старта и контролираше състезанието. Силно темпо поддържаше и Стоил Неков с Хонда Сивик, който завърши втори.

Трети се класира Кольо Карастоянов (Хонда Сивик) също от екипа на Дамасцена Алба. С това той излезе на 2-о място в генералното класиране с 33 точки. Лидер е Влъчков с 50 т. Състезанието не завърши ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, който получи повреда още в първата обиколка.

„Конкуренцията беше много силна, заяви Влъчков. – Другите отбори и пилоти са вдигнали нивото си. Доволни сме. Колата работеше добре с новите неща и нямахме технически проблеми. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба и на семейството ми за помощта и усилията. Без тях нямаше да се справя.“

Влъчков участва и в Свободния клас с автомобила Sin Car R1 на Росен Даскалов. Последният беше организатор на състезанието. И в тази категория Иван спечели. След него останаха Валентин Иванов с Фолксваген Голф и Филип Бояджиев с Ауди А4.

По този начин екипът на Дамасцена Алба спечели първото място в отборното класиране на Писта София. Втори е тимът на КА-2 Рейсинг Тийм, а трети Автоцар Рали Сервиз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares