Рекордна за сезона конкуренция очаква Иван Влъчков на Писта София

Рекордна за сезона конкуренция очаква Иван Влъчков на Писта София

Рекордна конкуренция за сезона от 12 пилоти очаква Иван Влъчков в клас Туринг на Писта София идния уикенд.

Състезанието е 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. То ще се проведе за първи път от 10 години, като този път ще бъде на пътния възел около стадион Георги Аспарухов.

Влъчков, който е шампион за последните 3 години в класа, ще се състезава с познатата ХондаСивик за екипа на ДамасценаАлба. 20-годишният пилот ще се бори за нова победа, след като спечели Писта Русе през юни.

Сред основните му конкуренти ще бъдат ветеранът Стоян Апостолов с ХондаСивик, Станислав Паришков с Опел Кадет и Кольо Карастоянов (ХондаСивик) също от екипа на ДамасценаАлба.

Силно присъствие на пилоти на ДамасценаАлба ще има и в серия Спорт – Александър Димитров, Костадин Костадинов, Любен Емануилов и ДинкоМонев.

Влъчков ще участва и в Свободния клас, този път с автомобила SinCar R1 на Росен Даскалов. Последният е организатор на състезанието. В тази категорията заявки за участие са подали общо 7 пилоти.

„Очакваме много силна конкуренция, заяви Влъчков. – Трасето е кратко, но технично и ще бъде предизвикателство за всички пилоти, тъй като е непознато. Благодаря на екипа ми ДамасценаАлба за помощта. Без него участието ми нямаше да е възможно.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares