Иван Влъчков спечели писта Русе в серия Туринг

Иван Влъчков спечели писта Русе в серия Туринг

Иван Влъчков с Хонда Сивик спечели писта Русе в своя клас Туринг. Надпреварата бе втори кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

В първия кръг на писта Лики Моли Иван не завърши заради технически проблем. Сега обаче пилотът на Дамасцена Алба спечели категорично състезанието.

Той остави зад себе си своя съотборник в екипа на Дамасцена Алба Кольо Карастоянов с Хонда Сивик. Това бе първо състезание за Кольо на писта за сезона. Трети завърши Минко Минков с Опел Астра.

Ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик и Станислав Паришков с Опел Кадет отпаднаха след технически проблеми.

Влъчков е 3-и и в общото класиране на колите от Туринг и Макси, които караха заедно. Той остави зад себе си Радостин Генчев със Сумбару Импреса от по-горния клас. Екипът на Дамасцена Алба спечели отборната победа, като за нея допринесе и Любен Емануилов с 3-ото си място в серия Спорт.

Освен победата в Туринг, Влъчков стана първи и в отворения клас Open, който се провежда по традиция само в Русе. В него Иван кара със Sin Car R1 на Росен Даскалов.

„Колата беше отлична. Получи се силно състезание, което беше изпитание за техниката и организма, обясни Иван. – Благодаря на механиците ми в екипа на Дамасцена Алба за отличната работа и на семейството ми за подкрепата.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares