Иван Влъчков втори на старта в серия Макси на Серес

Иван Влъчков втори на старта в серия Макси на Серес

Трикратният шампион на България на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков ще стартира втори във висшата серия Макси в последния кръг от сезона на Писта Диамо на Серес в Гърция.

19-годишният пилот на Дамасцена Алба си осигури титлата в Туринг след победа в предния кръг на Дракон, а сега ще направи дебюта си сред най-бързите с българския автомобил Sin Car R1 на Росен Даскалов.

Влъчков записа време от 1:21.030 мин във втората квалификация, като бе изпреварен само с 0.097 сек от Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9. Трети остана Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10, който получи повреда в колата в първата сесия. В нея най-бърз бе Влъчков.

Четвърто време постигна Цветан Илиев, който също кара със Sin Car R1 за Дамасцена Алба. Той се представи много добре, като не е карал в състезание на писта от 2012 г. насам, а в последните години се подвизава в картинга в клас KZ.

В Туринг в отсъствието на Влъчков полпозишънът взе Станислав Паришков от Дианел Рейсинг с Опел Астра. Той изпревари с 2.429 сек Давид Будев от Влъчков Рейсинг с Хонда Сивик. Трети остана състезателят на домакините Лазарос Скулариотис, следван от Стоян Апостолов с Хонда Сивик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares