Иван Влъчков ще кара в серия Макси със Sin Car R1 на Серес

Иван Влъчков ще кара в серия Макси със Sin Car R1 на Серес

Трикратният шампион на България на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчковще участва за първи път в кариерата си във висшата серия Макси в последния кръг от сезона на Писта Диамо наСерес в Гърция.

19-годишният пилот на ДамасценаАлбаси осигури титлата в Туринг след победа в предния кръг на Дракон, а сега ще направи дебюта си сред най-бързите с българския автомобил Sin Car R1 на Росен Даскалов.

Със същия автомобил в класа ще се състезава и многократният шампион на Затворен маршрут от близкото минало Цветан Илиев също за ДамасценаАлба. Той не е карал в състезание на писта от 2012 г. насам, а в последните години се подвизава в картинга в клас KZ.

„Единствено заради предизвикателството да се състезавам точно с този автомобил, ще се пусна на Серес, каза Илиев.-  За нито един друг автомобил не бих се върнал. Страшно горд съм, че България има такава кола и съм невероятно щастлив, че ще мога да я карам в състезание.“

„Отиваме да караме за публиката и искаме да помогнем за съживяването на клас Макси, каза от своя страна Влъчков. – Няма да гоним някакво конкретно класиране.“

Сред конкурентите на Влъчков ще са миналогодишният шампион Константин Маршавелов с МицубишиЛансърЕво 10, Пламен Камбуров с МицубишиЛансърЕво 9 и лидерът в шампионата Камен Василев с МицубишиЛансърЕво 9.

В отсъствието на Иван в Туринг, битката за победата се очертава да бъде много оспорвана. На линия там са ветеранът Стоян Апостолов с ХондаСивик и Давид Будев от ВлъчковРейсинг също с ХондаСивик, които ще определят кой ще завърши 2-и за сезона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares