Иван Влъчков с нов съотборник за последния кръг в GT4 на Зандвоорт

Иван Влъчков с нов съотборник за последния кръг в GT4 на Зандвоорт

Иван Влъчков ще има нов съотборник за последния кръг от сезона в сериите GT4 за Централна Европа, който ще се проведе на пистата Зандвоорт в Холандия идния уикенд. Това ще бъде британецът Крис Чадуик.

Дуото ще се състезава зад волана на българския болид SinCar R1 за екипа на Sofia Car Motorsport на Росен Даскалов. Чадуик вече е карал за тима в Унгария на Хунгароринг през 2016 г., като завършва на подиума и познава качествата на автомобила Sin Car R1.

Сега задачата му ще бъде да се представи максимално добре и да помогне на Иван в битката за титлата в класа на аматьорите. Преди последните 2 състезания Влъчков е 2-и в общото класиране със 121 точки, и изостава на 12 т. от лидерите Джузепе Фасиколо/Роми Дал‘Антониа.

„Отиваме, за да се борим за победата в класа и титлата в шампионата, каза Влъчков. – Пистата Зандвоортми допада много. Очаква ни много силна конкуренция.“

Именно на същото трасе миналата година 19-годишният софиянец завърши на 3-о и 2-о място в двете състезания от шампионата в едва второто си участие в GT4.

„Събирайки професионалния опит на двамата ни пилоти и целия ни отбор, се получава идеалната формула за победа, заявиха от екипа на Sofia Car Motorsport. – Пожелаваме си обстоятелствата да не ни попречат да покажем какво можем и желаем успех на всички участници.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarian BG English EN
shares